BejelentésShaolin Kung Fu Iskola, Szeged
Balance Kung Fu SE

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Hírek
Közösségi oldal

Kövess minket a facebook-on! Legfrissebb hírek, képek, információk! Link a "Kapcsolat" menüpont alatt!

tovább >>


Folyamatos tagfelvétel!

Gyermekek, fiatalok és "fiatalos" felnőttek :) jelentkezését is folyamatosan várjuk! További részletek a "Hírek, közlemények" menüpont alatt!

tovább >>

Ch` ang Dung Sheng Shaolin Kung Fu Association Hungary
(S.K.A.H.)
Stílusunk gyökerei:
A mi stílusunkat Ch`ang Dung Sheng alapította, aki a shuai chiao (ősi kínai birkózás) mestere volt, ezt egyesítette a shaolin technikákkal.
Ch`ang nagymester fiatal korában háromszor egymás után megnyerte a pusztakezes kínai bajnokságot, és később egész életében a világot járta, a kung fu-t tanította, és minden kihívást elfogadott, soha senkitől nem szenvedett vereséget. Az ő személyéhez kötődik a CKPWA szervezet megalakítása.
Halálakor vele temették az övét, és azóta senki nem kapta meg a 12. mesterfokozatot. Széles körben elterjedt vélemény volt akkoriban, hogy a világ  kung fu tudásának nagy részét magával vitte a sírba.
Az ő tanítványa volt Hwang Ching Zheng, aki a stílust Európába hozta. Ő megalakította az IKFA –t, több akkor már ismert harcművész mestert  felkeresett, és nekik tanította meg a kung fu-t. Közéjük tartozott mindhárom szakmai irányítónk, Norbert Pelzl Graz, Ausztria, Mu Sul Kwan kung fu iskola) Rudolf Hauner (Bécs, Ausztria, Kun Tao, Yin-Yang kung fu iskola, AKFA), Detlef Leppkes (Németország, FKT).
A Chang Dung Sheng Shaolin Kung Fu-t Zsoldos Zoltán hozta be az országba. 1979-ben Körmenden indult el az oktatás, majd 1981-ben Szombathelyen kezdett el oktatni, akkor még Norbert Pelzl irányításával. 1985-ben már nem bírta vállalni a további oktatást, ekkor vette át az iskolát Koszogovits Mihály, és Iker Tamás, a szakmai irányítást pedig Si Gung Rudolf Hauner. Iker Tamás 1992-ben Pécsre költözött, és  itt alapította meg az ország második iskoláját. Ezután sorban nyíltak a különböző kung fu iskolák az országban.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!